Top
Over Itpaints
Hallo geachte gast,
                                                                                             

Wat leuk dat je komt kijken op mijn website!!!
Eindelijk is mijn site weer up-to-date .. genoeg nieuwe werken om te laten zien.

 

Nou ik ben Marlies van Iterson. Ben 26 lentes jong en woon samen met mijn vriend, mijn beagle Harry en 2 katten Karel en Dora in Leiden.
Ik ben werkzaam in de thuiszorg in Voorburg als Verzorgende IG.

Ik ben een gezellig drukke, soms irritante, meid die houd van een grapje en gezelligheid! Ik hou van bezig zijn en word al angstig bij het idee dat ik niets te doen zou hebben, dat gebeurt dan ook nooit…
Mijn grootste passie is paarden. Zelf heb ik een heerlijke merrie Darca. Ze is aardig op leeftijd, maar ik kan nog alles met haar doen.

Maar goed, nu over het schilderen. Als kind tekende en kleurde ik heel graag. Op de middelbare school begon ik met wat portretten van dieren te tekenen. Zo'n 7 jaar geleden ging ik maar eens mee met Anneke die toen al 8 jaar op een schilderclub zat. Ik wilde eens zien of ik wel kon schilderen, want thuis wilde het maar niet lukken terwijl ik wel redelijk goeie potloodtekeningen kon maken.
Omdat ik mee mocht doen met de club, ging ik opzoek naar goeie verf en een mooi linnen papier, weer eens wat anders dan de verf en doeken van de Xenos!

En wat een verschil! Al gauw bleek dat ik de kneepjes van het schilderen wel degelijk onder de knieen had. Ik begon met het maken van een aantal stilleven, maar al gauw ging ik over op het schilderen n.a.v. een foto. Zo was mijn eerste portret schilderij van mijn lieve hondje Bundy, die een jaar of 4 geleden overleden is.
Vervolgens begon ik ook af en toe wat opdrachtjes te schilderen en nu schilder ik bijna alleen nog maar in opdracht. Af en toe maak ik uiteraard ook wat om in mijn eige huisje te hangen, maar alles staat in principe te koop haha

Zo fanatiek, druk en ongeduldig als ik ben, maak ik het ene schilderij na de andere. Per schilderij ontwikkel ik, mijns inziens, steeds meer!!
Soms maak ik de foto’s voor een schilderij (in opdracht) zelf, omdat dat ook nog een hobby van mij is, waar ik al helemaal geen tijd voor kan vinden!

Daarnaast geef ik nu 1,5 jaar schilderles op de schilderclub waar ik al jaren zelf schilder. Ook hiervan heb ik enorm geleerd en het lukt mij steeds beter om mijn technieken over te dragen.

Zo nu is de maker achter de schilderijen een beetje bekend, hoop ik :)

Ik zou het leuk vinden als je in mijn portfolio kijkt en misschien zelfs een opdracht plaatst :)
Ik waardeer het dat je mijn site hebt opgezocht en hebt bekeken!

Veel kijk plezier,

liefs,

Marlies